Muziek op maat

“Reintje muziek op maat” is een mobiele muziekpraktijk! Je kunt mij inhuren op een kinderdagverblijf, het (speciaal) basisonderwijs, de gehandicaptenzorg of de jeugdzorg voor een groep of individueel. Dit kan zowel actief muziek maken zijn als passief. Mijn mogelijkheden zijn:

 1. Liedjes zingen
  Samen liedjes zingen met als doel om het zo goed mogelijk te laten klinken (eventueel om het ook aan anderen te laten horen of om op te nemen). Of samen liedjes zingen met als doel genieten en/of ontspannen.
  Mijn liedrepertoire bestaat uit: Nederlandstalige liedjes, top40 liedjes, smartlappen, kinderliedjes of liedjes uit de oude doos. We kunnen natuurlijk ook zelf liedjes maken; óók heel leuk om te doen!
 2. Muziekworkshops geven rondom een thema
  Ik vertel dan allereerst iets meer over dit thema (vanuit de muziek). Daarna maak ik dit concreter d.m.v. één of meerdere activiteiten. Bijv. liedjes zingen, instrumenten, beweegliedjes, rollenspellen doen of door spelmaterialen te gebruiken. Dit kan één workshop zijn, maar kunnen ook meerdere workshops zijn binnen datzelfde thema. Thema’s die ik vaker gebruikt heb zijn:  jaargetijden, dieren, feestdagen, sprookjes, circus, muziekinstrumenten, muziekstijlen, klassieke componisten of de muziekgeschiedenis.
 3. Muziek maken
  Muziek maken met allerlei kleine of grotere instrumenten. Deze muziek is dan een muziekstuk wat al bestaat (op bladmuziek, een verhaal of iets anders) of iets dat we zelf verzinnen.
 4. Naar muziek luisteren
  – Meer inzicht krijgen in wat je precies hoort m.b.t. instrumenten, ritmes en melodieën.
  – De emoties benoemen en voelen van een muziekstuk.
  – Meerdere muziekstijlen beluisteren en uitdiepen.
  – Bij welke muziek zou ik goed kunnen slapen en bij welke muziek zou ik beter kunnen sporten of poetsen?
  – Bij welke muziek heb ik een herinnering en welke herinnering is dat?
  – Welke muziek vind ik nou heel mooi, saai of stom. En vooral waarom?
  – Samen naar muziek luisteren met als doel ontspanning.
 5. Bewegen op muziek
  Op muziek bewegen, dansen en (mee)zingen.
 6. Helpen bij musicals, uitvoeringen en/of concerten
 7. Livemuziek maken.
  Is er muziek nodig bij een kerstviering, sinterklaasviering, trouwdag, crematie, ceremonie of opendag. Dan kan ik met mijn gitaar en/of piano komen om live-muziek te maken.
 8. Eigen ideeën
  Misschien zijn er andere wensen of specifieke vragen. Deze vragen zijn altijd welkom; Dat is namelijk de kracht van “Reintje Muziek op Maat”. Inspelen op iedere vraag van een klant die iets wil voor een willekeurige doelgroep met muziek!

Als er interesse is kom ik vrijblijvend een keer naar jullie toe voor een kennismakingsgesprek. Dit kan natuurlijk ook via de mail of de telefoon. We bespreken dan jullie wensen en ik geef aan wat mijn mogelijkheden zijn. Na dit (gratis) kennismakingsgesprek maak ik een voorstel, dat ik doorstuur via de mail met een prijsopgave. De kosten zijn afhankelijk van het aantal bijeenkomsten, de duur van een bijeenkomst en de reisafstand.

Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met mij via het contactformulier.