Muziekpret met peuters

De cursus “muziekpret met peuters” is bedoeld voor kinderen van (ongeveer) 2 tot 4 jaar samen met hun (groot)ouders. In deze vrolijke muziekcursussen staat samen zingen, samen dansen, samen bewegen en samen muziek maken centraal. De sleutelwoorden hierbij zijn: ontdekken, plezier maken en genieten!

Eén cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur en start bij minimaal 7 aangemelde kinderen.

Cursusdata (herfst tot kerst 2018)
November 2018: 2 – 9  – 23 – 30
December 2018: 7 – 14 (21 december is een reservedatum)
Aanmelden Cursus “Muziekpret met peuters”


Waar

Rebalancing praktijk
Bosserstraat 6-A
6031 NS Nederweert

Kosten?
Het cursusgeld voor 6 lessen bedraagt 42,- Euro.
Opgeven voor deze muziekcursus kan via het volgende inschrijfformulier:
Aanmelden Cursus “Muziekpret met peuters

Mijn werkwijze
In deze cursus zingen we samen oude en nieuwe liedjes m.b.v. een activiteit. Hierbij maak ik gebruik van eenvoudige instrumenten, bewegen en spelmaterialen (bijv. ballen, doeken, blokken, autootjes en/of knuffels).

Dit gebeurt iedere les in een vaste structuur en opbouw. Ik begin iedere les met het welkomstlied van Reintje, waarin ik ieder kind welkom heet en individueel toezing. Daarna zingen we allerlei liedjes met een activiteit. Ik herhaal liedjes, maar zing ook nieuwe liedjes. Tenslotte sluit ik af met een afscheidslied. Na afloop van een les mail ik de gebruikte liedjes door.

Als kinderen muziek horen gaan ze vrijwel meteen spontaan klappen, zingen en bewegen op de muziek. De hele cursus stilzitten is dan ook niet de bedoeling. Een kind kan op ieder moment gaan staan of rondkruipen; Dat is prima. Ieder kind is anders en uniek en dus reageert ieder kind ook anders. Je mag zijn zoals je bent !

Tijdens de cursus “Muziekpret met peuters” werk ik aan de muzikale ontwikkeling van het kind en staat het kind centraal. Daarnaast werk ik ook aan de spraak/taal ontwikkeling, sociaal /emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en zintuiglijke ontwikkeling van het kind.

Deze muziekcursus bied ik op maat aan, dus geen enkele cursus is hetzelfde. Ik hou bij de invulling van de lessen rekening met de tijd van het jaar, de ontwikkeling en de interesses van de kinderen