Over Reintje

Ik ben Anouk Roost-Reijnders ofwel Reintje. Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder muziek.
Ik luister naar muziek of ik maak muziek. Mijn muzikale carrière is op jonge leeftijd begonnen met blokfluitspelen, zingen in een koor, klarinet en saxofoon spelen. Op de HAVO koos ik muziek als eindexamenvak en werd het duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde gaan maken; Muziektherapeut. Tijdens deze opleiding leerde ik piano spelen, gitaar spelen en drummen.

Tijdens mijn opleiding ben ik ook begonnen met het spelen in bands. Ik heb gespeeld als basgitariste & zangeres in de (rock)bands “Greedy”, “MDP-band” en “SuperNova”.
Op dit moment maak ik nog muziek met de kinderband “Reintje en haar voskes” en als “Singer-songwriter” (met gitaar of piano en zang).

Na mijn opleiding “Muziektherapie” ben ik met verschillende doelgroepen gaan werken: verstandelijk gehandicapten, meervoudig gehandicapten met hersenletsel, basisschoolkinderen en zeer moeilijk opvoedbare kinderen (autisme, ADHD en/of ernstige gedragsproblematiek).

Momenteel werk ik één dag per week als muziektherapeute op “De Widdonck” bij Combinatie Jeugdzorg (kinderen met een zeer ernstige hechtingsproblematiek).
Vanuit mijn eigen praktijk geef ik muzieklessen op 2 basisscholen (vanuit het RICK), de cursus “Muziekpret” voor kinderen tot 4 jaar samen met (groot)ouders, individuele sessies “Muziek op Maat” en muziekworkshops op kinderdagverblijven.
Ik vind het belangrijk en leuk om mijn muzikale bagage over te dragen aan anderen. Inspireren, (samen) muziek maken en genieten zijn hierbij de sleutelwoorden!

Reintje Muziek Op Maat is vanaf 1 januari 2008 een feit!!