Over Reintje

Ik ben Anouk Roost-Reijnders ofwel Reintje. Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder muziek.
Ik luister naar muziek of ik maak muziek. Mijn muzikale carrière is op jonge leeftijd begonnen met blokfluitspelen, zingen in een koor, klarinet en saxofoon spelen. Op de HAVO koos ik muziek als eindexamenvak en werd het duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde gaan maken; Muziektherapeut. Tijdens deze opleiding leerde ik piano en  gitaar spelen en drummen.

Tijdens mijn opleiding ben ik ook begonnen met het spelen in bands. Ik heb gespeeld als basgitariste & zangeres in de (rock)bands “Greedy”, “MDP-band” en “SuperNova”.
Op dit moment maak ik nog muziek met de kinderband “Reintje en haar voskes” en als “Singer-songwriter” (met gitaar of piano).

Na mijn opleiding “Muziektherapie” ben ik met verschillende doelgroepen gaan werken: verstandelijk gehandicapten, meervoudig gehandicapten met hersenletsel en zeer moeilijk opvoedbare kinderen (autisme, ADHD en/of ernstige gedrags- en/of hechtingsproblematiek).

Vanuit mijn eigen praktijk geef ik momenteel muzieklessen op een aantal scholen (basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en VSO), individuele sessies “Muziek op Maat” en muziekworkshops op kinderdagverblijven.
De cursus “Muziekpret” voor kinderen tot 4 jaar samen met (groot)ouders heb ik een aantal jaren gegeven, maar ik ben met deze cursus (helaas!) moeten stoppen vanwege een te drukke agenda …

Ik vind het belangrijk en leuk om mijn muzikale bagage over te dragen aan anderen.
Inspireren, (samen) muziek maken en genieten zijn hierbij de sleutelwoorden!

Vanaf 1 januari 2018 isReintje Muziek Op Maat een feit!!