Over Reintje

Ik ben Anouk Roost-Reijnders ofwel Reintje. Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder muziek.
Ik luister naar muziek of ik maak muziek thuis of voor mijn werk. Mijn muzikale carrière is op jonge leeftijd begonnen met blokfluitspelen. Deze blokfluit heb ik na een paar jaren ingeruild voor een klarinet bij de harmonie. Op de HAVO koos ik muziek als eindexamenvak en werd het duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde gaan maken; Muziektherapeut. Tijdens de opleiding leerde ik piano, gitaar spelen en drummen. Na verloop van tijd werd de klarinet ingeruild voor een saxofoon en de harmonie werd een bigband en een saxofoonkwartet.

Bij de harmonie leerde ik muziek maken via muzieknoten. Tijdens mijn opleiding startte ik met het maken van muziek op gehoor en gevoel, zonder bladmuziek. In deze jaren ben ik ook begonnen als basgitariste in een rockband. Na een paar jaren ben ik gaan zingen in een band, in combinatie met mijn basgitaar. Op dit moment speel ik nog live met de kinderband “Reintje en haar voskes” en als “Singer-songwriter” (met gitaar of piano en zang).

Ik ben na mijn opleiding “Muziektherapie” met verschillende doelgroepen gaan werken: verstandelijk gehandicapten, meervoudig gehandicapten met hersenletsel, basisschoolkinderen en zeer moeilijk opvoedbare kinderen (autisme, ADHD en/of ernstige gedragsproblematiek). Op dit moment werk ik één dag per week als muziektherapeute op het internaat “De Widdonck” van Combinatie Jeugdzorg (kinderen met een zeer ernstige hechtingsproblematiek). Naast dit werk vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het belangrijk en leuk om mijn muzikale bagage over te dragen aan anderen. Inspireren, (samen) muziek maken en genieten zijn hierbij de sleutelwoorden!

Reintje Muziek Op Maat is vanaf nu een feit!!